Miért válassza a hidegen alakított acélszerkezetet a következő projektjéhez?

A fa már régóta az épületek keretének választott anyaga. Erős és ismerős anyag, több száz éve használják szerkezeteken szerte a világon. Az acélkeret azonban gyorsan népszerű alternatívává válik, amelyet egyre jobban teret nyer.
Ebben a blogban megvitatjuk az acélszerkezet néhány előnyeit, és azt, hogy a hidegen alakított acél (CFS) keretezés milyen előnyökkel járhat a következő projektjében.

Idő
Ha túl lassú az épületek tervezése, tervezése és építése, az hatással van a haszonkulcsokra. Az időbeli késések olyan fő tényező, amely sok fejlesztőt, építészt és vállalkozót a fakeretezésről az acélvázra fordított. Az ügyfelek által megkövetelt rövid átfutási idők azt jelentik, hogy az építkezés gyorsasága elengedhetetlen – ez a terület, ahol a CFS keretezés kiváló.

Mérnökök és építészek számára az acélkeret jelentős időmegtakarítást jelent a tervezés során. A szerkezeti acél keretező szoftver lehetővé teszi a keretrészletezés és a tervezés párhuzamos elvégzését, valamint gyorsabban, mint a favázas tervezés. Egy 250 m²-es ház esetében a favázas tervezési folyamat 13-20 napig tarthat, míg a hidegen alakított acélkeretező szoftver használatával ez mindössze 3-5 napra csökkenthető – ez akár 15 napos megtakarítást jelent. Az értéktervezés acéltervező szoftverrel is elvégezhető, amely a fatervekhez képest az idő töredéke alatt elkészíti a részletes keretterveket.

Munkaerő
Favázas építés esetén magasan képzett munkaerőre van szükség a keretek helyszíni megépítéséhez – nehéz megtalálni és költséges megtartani. Az acélvázzal csökkenti a helyszíni, magasan képzett munkaerő iránti igényt, mivel a készségekre a tervezési szakaszban van szükség. Míg sok gyártó és vállalkozó aggódik amiatt, hogy nehezebb lesz a dolgozókat betanítani az acélkeretezési rendszerek megépítésére, a valóság az, hogy nagyon egyszerű a személyzet képzése – gyakran könnyebb, mint a fakeretezés, különösen automatizált építőrendszer használata esetén.

A munkásoknak csak egy készlet-megközelítést kell követniük, ahol az összes alkatrész már pontos méretű, és csak össze kell darabolni őket vágás vagy mérés nélkül. Mivel a fánál körülbelül harmadával könnyebb, a könnyű acélváz könnyebben manőverezhető a munkaterületen, ami felgyorsítja az építést.

Költség
A fejlesztők és kivitelezők számára a fémkeret csapok lehetőséget kínálnak a költségvetés és az ütemterv túllépésének elkerülésére. Nemcsak az acélt gyártják a pontos méretre, hanem a kábelek és a rögzítések lyukait is elő lehet lyukasztani, így gyakorlatilag kiküszöbölhető a helyszíni vágás. Ez a precizitás azt is jelenti, hogy kevesebb újra kell dolgozni az elvetemült vagy nem egyengető elemek cseréjéből, vagy az építés során a fa alkatrészekkel elkövetett hibákból. Az építési idő számszerűsítése, előrejelzése és kiszámítása is egyszerűbb, csökkentve az ütemterv-túllépések és az anyagmennyiségi hibák kockázatát.

Összességében a hidegen alakított acélkeret olcsóbb, mint a fa. A pontos mennyiségek azt jelentik, hogy csak a szükséges mennyiségű acélt rendelik meg, ami csökkenti az előzetes anyagköltségeket és a helyszíni hulladékot. Az acélnál kevesebb probléma van a minőséggel vagy a rendelkezésre álló anyag hiányával, ellentétben a fával, amelynek hibái és anyaghiányai lehetnek.

Összefoglalás
Bár a faanyag hagyományos módszer, számos költséggel és bizonytalansággal jár, és magasan képzett munkaerőt igényel az építési folyamat minden szakaszában. Az acél a legköltséghatékonyabb, időtakarékos és legpontosabb módja az épületek építésének. Az acélvázzal a magasan képzett munkaerő a tervezési szakaszra korlátozódik, csökkentve az összköltséget, miközben felgyorsítja a helyszíni építési folyamatot.

Az acél és a teljes, végponttól végpontig automatizált építési rendszer kombinációja az acélvázat még jobbá teszi. Például a FRAMECAD Structure segítségével a keretrészletezés és a valós idejű tervezés egymás mellett végezhető el, és a műhelyrajzok gyorsan elkészíthetők a mérnök lemondása után. Ez a tervezés által irányított eljárás lehetővé teszi a 100%-ban pontos acélkeretek gyártását a költséghatékony, legkorszerűbb konstrukciók érdekében, minimális építési idővel.

A FRAMECAD újra feltalálta a konstrukciót. Ha többet szeretne megtudni a Way the World Constructs programról, és részletes megbeszélést szeretne folytatni arról, hogy a FRAMECAD hogyan javíthatja vállalkozását, foglaljon konzultációt a FRAMECAD hidegen alakított acél szakértőjével.